Project for an urban park located behind the town hall in the city center. The project is characterized by a stone texture that defines paths and relaxation areas.

AGO / San Donà urban garden / Now open

  • Landscape
  • 2005
  • Italy
  • <1000 m³
2007.10.20

Project for an urban park located behind the town hall in the city center. The project is characterized by a stone texture that defines paths and relaxation areas.

 

Model.

 

Model top view.

This new element will act as a linking space between the various bordering urban functions and gives place to a leisure and reading area next to the central library.

 

Photo.

The morphological nature of the project is characterized by primary geometrical shapes marked with a texture of stone elements having variable densities. The pathways concentrate the stone slabs and a progressive increase of porosity shades them into the grass background of the park. The pathways also intersect ample ‘green rooms’ distinguished by the presence of single botanical species which will allow the clear perception of the various colours and smells.

 

Pavement detail.

 

Water zone photo.

Photos / Luca Casonato Fotografo

Programs / Urban park

Location / San Donà di Piave / Venezia / Italy

Clients / San Donà di Piae Municipality

Design Team / Ruggero Baldasso / Riccardo Bandera / Andrea Battistin / Elisabetta Marchese / Manuel Marchesin / Alessia Martina

Site Area / 3.000 m2

Cost / 200.000 euro

|

Identity by milkxhake & Website by gardens&co.