The project is located in the park of a historical villa in the city centre of Oderzo near Treviso, Italy. The design brief was explored as a pavilion house, to achieve a flexible character between a guest house and a showroom.

ZAN / Pavilion house / Oderzo

  • Architecture
  • 2007
  • Italy
  • <1000 m³
2007.10.05

The project is located in the park of a historical villa in the city centre of Oderzo near Treviso, Italy. The design brief was explored as a pavilion house, to achieve a flexible character between a guest house and a showroom.

Texture concept.

The over all site restrictions obliged to maximize the built area within a compact shape. The design and site confrontation was exploited by deriving the use of contemporary materials, to achieve a coherent relation between historicity and the contemporary. Here bronze was used for the surface treatment.

Texture concept.

Model view.

The metal sheets were pressed and perforated to generate a diamond skin for the pavilion house which relates with the ashlar masonry patterns of the historical location.

Model view.

Renders.

 

Programs / Pavilion house

Location / Oderzo / Treviso / Italy

Clients / Private

Design Team / Ruggero Baldasso / Riccardo Bandera / Dibakar Chakraborty / Andrea De Faveri

Site Area / 300m2

Floor area / 90 m2

Volume / 270 m3

Cost / 100.000 euro

|

Identity by milkxhake & Website by gardens&co.