The project, which insists on a plot at the edge of an industrial area, consists of two buildings that enclose a central square, creating a small urbanity in a continuum of public spaces, car parks and green areas, located on inclined planes.

TWI / Commercial and office spaces / San Donà di Piave

  • Architecture
  • 2006
  • Italy
  • <10.000 m³
2006.01.12

The project, which insists on a plot at the edge of an industrial area, consists of two buildings that enclose a central square, creating a small urbanity in a continuum of public spaces, car parks and green areas, located on inclined planes.

Groundfloor plan and section

Front views

The fronts of the buildings are pierced by windows of large size. The shading, which reinterprets the tradition of grilled blocks walls  houses, allow to obtain a filtered light widespread within the environment, reducing also the excessive sunshine of glass surfaces in the summer months and limiting introspection visually from the outside. Windows without shading, coplanar with facades and surfaces silkscreened, prefer shots to the the most interesting sights in the external environment, sighting the closer trees.

 

Model views

Internal view

 

Programs / Commercial and office spaces

Location / San Donà di Piave / Venice / Italy

Clients / Immobiltwin srl

Design Team / Ruggero Baldasso / Martin Ahlstrom / Martina Bacciolo / Piervittorio Buoso / Andrea Battistin / Andrea De Faveri / Alessia Martina / Mattia Zanetti

Structural engeniring / Giacomo Perissinotto

Site Area / 2.400 m2

Floor area / 800 m2

Volume / 2.700 m2

Cost / 1.300.000 euro

|

Identity by milkxhake & Website by gardens&co.